Potrivit cotidianului britanic, Beijingul a reusit sa obtina ca o treime din acest raport, intitulat "Costul poluarii in China: estimari economice si pagube fizice" sa fie retras, continutul putand provoca miscari social.
"I-am comunicat Bancii Mondiale ca nu poate ignora acest tip de informatie. Este mult prea importanta, putand provoca miscari de protest", a afirmat o persoana ce a participat la redactarea acestui studiu, citat de Financial Times.

Agentia nationala chineza a protectiei mediului (SEPA) si Ministerul Sanatatii au cerut in special ca cifrele legate de costurile umane ale poluarii sa nu fie publicate in raport, deoarece rezultatele muncii cercetatorilor chinezi, straini sau membrilor Bancii Mondiale reprezinta doar un stadiu incipient al studiului.
Conform acestui cotidian, autoritatile chineze au reusit ca China sa nu fie mentionata intr-o harta detaliata a regiunilor cele mai afectate de mortalitatea cauzata de poluare din lume.

Intr-un comunicat publicat astazi, Banca Mondiala a confirmat, fara sa intre in detalii, ca "anumite estimari privind impactul fizic precum si calcule legate de costurile economice au fost retrase din cauza unor incertitudini legate de metodele de calcul si aplicarea acestora".

Conform directiei adoptate de Banca Mondiala privind acest tip de proiecte de cercetare comune, "concluziile acestui raport sunt inca discutate cu guvernul chinez", informeaza NewsIn.