Cristina Kirchner, 'La Primera Dama' a Argentinei, priveste spre Hillary Clinton si Sgolene Royal.
Sotia presedintelui Nestor Kirchner este favorita la urne pentru functia de viitor presedinte al tarii. 'Hillary Clinton' a Argentinei, Cristina Fernandez Kirchner, a intrecut toate asteptarile. Sotia presedintelui justitiar Nestor Kirchner, si lider al grupului din Senat 'Frente para la Victoria' al sotului ei, isi va anunta curand candidatura in alegerile prezidentiale din 28 octombrie, noteaza Gian Antonio Orighi, intr-o corespondenta din Buenos Aires, pentru ziarul italian La Stampa. 'Cristina isi va lansa campania la 19 iunie, in orasul natal, La Plata', dadea asigurari la 1 iulie, El Clarin, cel mai important cotidian al tarii sud-americane. Aceasta informatie se vehicula deja de cateva luni, de cand, in luna februarie, Nestor Kirchner, supranumit si 'Pinguinul', aflat la presedintie din 2003, a anuntat: 'Viitorul candidat la Casa Rosada va fi un pinguin sau o pinguina'. Putini se mai indoiau de faptul ca ea va fi noua 'Evita Duarte', neuitata 'regina de los descamisados' si sotia presedintelui Peron, disparuta in 1952. 'La Primera Dama', in varsta de 54 de ani pe care nu-i arata deloc, de profesie avocat si lansata in politica din 1989. Sondajele preconizeaza un minimum de 46,2 la suta din voturi si un maximum de 48,2 la suta: 5 puncte mai putin decat ar obtine sotul ei daca ar recandida.

'Cred ca Cristina va fi urmatorul presedinte al Argentinei', profetiza in luna martie Hugo Chavez, presedintele Venezuelei, cu care Cristina s-a imbratisat calduros sub privirea satisfacuta a sotului, care, din punct de vedere politic, este insa mult mai apropiat de presedintele social-democrat brazilian Lula. Spre deosebire insa de Evita si chiar de reactionara Isabelita, a doua sotie a lui Peron si singura femeie care a fost presedinte al tarii pampei intre 1974 si 1976, 'Pinguina' are un palmares demn de invidiat, cucerit prin merite proprii. In 2005, a invins-o in alegerile primare pe foarte puternica Hilde Gonzalez de Duhalde, sotia predecesorului actualului 'locatar' de la Casa Rosada. 'Cristina Fernandez este politicianul cu cea mai buna imagine din tara si cu o pregatire intelectuala optima', a recunoscut politologul Rosendo Fraga.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.