In al doilea trimestru al anului in curs, Barack Obama a strans fonduri de peste 32 milioane de dolari pentru campania sa electorala, o suma record pentru un candidat la investitura democrata.
Suma este cu cinci milione de dolari mai mare decat cea inregistrata de principala lui rivala, fosta prima doamna a SUA, Hillary Clinton, care a cumulat doar 27 de milioane. Din banii adunati de Obama, cea mai mare parte - 31 milioane - vor fi cheltuiti pentru alegerile primare, care vor decide participantul la batalia finala pentru Casa Alba. Chiar daca, din punct de vedere financiar, Obama detine un avantaj net in fata rivalei sale, in sondajele de opinie, primul loc in preferintele americanilor continua sa fie ocupat de Hillary Clinton. Pe acest fundal, analistii politici anticipeaza o lupta electorala apriga cu rasturnari surpriza de situatie si cu un rezultat final imprevizibil pana pe ultima suta de metrii.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.