Potrivit unui raport secret al serviciilor americane de informatii, citat de ABC News, reteaua Al-Qaida are un plan terorist spectaculos, care va fi pus in aplicare in aceasta vara, in Statele Unite.

Un oficial de la Washington a declarat pentru ABC ca situatia este asemanatoare cu cea dinaintea atentatelor devastatoare din 11 septembrie 2001.

Contactat pentru a comenta posibila amenintare terorista, secretarul pentru securitate interna, Michael Chertoff, a declarat la ABC News ca nu detine nici o dovada potrivit careia Statele Unite vor fi tinta unui atac.

Pe de alta parte, ABC News a relatat ieri ca oficialii americani au primit, in urma cu doua saptamani, informatii care avertizau in legatura cu atacuri teroriste la Glasgow si Praga, impotriva infrastructurii unui aeroport sau impotriva unui avion. Aceste avertismente nu au fost comunicate, insa, autoritatilor din Scotia, care au spus, la sfarsitul saptamanii trecute, ca nu au primit nici un fel de informatii potrivit carora aeroportul din Glasgow ar putea fi o tinta, precizeaza ABC News.

De asemenea, potrivit aceleiasi televiziuni, Statele Unite, spre deosebire de Germania care a anuntat deja posibilitatea unui atac terorist in aceasta vara asupra poporului german, nu a facut nici o declaratie oficiala cu privire la acest subiect pana in prezent.


Despre autor:

Sursa: Realitatearomaneasca.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.