Premierul Poloniei, Jaroslaw Kaczynski a afirmat ca ar vrea sa renegocieze cateva aspecte ale intelegerii recent incheiate privind tratatul Uniunii Europene.

El a declarat intr-o conferinta de presa sustinuta la Varsovia ca va incerca sa gaseasca o solutie finala in ceea ce priveste disputa asupra numarului de voturi detinut de fiecare tara in structurile europene.

Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a spus, insa, ca se asteapta ca toate statele membre ale Uniunii Europene sa respecte intelegerea incheiata in urma cu cateva zile.

Polonia a creat mari dificultati la cel mai recent summit al Uniunii Europene de la Bruxelles.

Premierul Kaczynski si fratele sau geaman, presedintele Lech Kaczynski, nu vor sa accepte reducerea ponderii Poloniei in totalul voturilor cu care se iau deciziile in Consiliul de Ministri al Uniunii.

La ora actuala are 27 de voturi din totalul de 345, fata de 29 cate are Germania, care are insa o populatie de peste doua ori mai mare.

Summitul de la Bruxelles a ajuns la un compromis, acceptand amanarea discutarii ponderii voturilor pe o perioada de sapte ani.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.