Presedintele moldovean Vladimir Voronin l-a asigurat pe liderul rus Vladimir Putin ca e dispus sa demisioneze si sa convoace alegeri anticipate.

Dezvaluirea a fost facuta de cotidianul rusesc 'Nezavissimaia Gazeta', care precizeaza ca, la intalnirea din 22 iunie intre cei doi lideri, seful statului moldovean s-ar fi declarat dispus sa recurga la acest gest pana la sfarsitul acestui an.

Totusi, pentru aceasta exista si o conditie: alegerile prezidentiale si legislative anticipate sa fie organizate si in regiunea separatista transnistreana, in conformitate cu planul pentru reglementarea diferendului, discutat in secret cu Rusia. Voronin ar fi conditionat aceasta masura de retragerea imediata a trupelor rusesti si a armamentului din Transnistria.

Cei doi lideri ar urma sa se intalneasca sambata, la Rostov, pentru a discuta modul de implementare a acestui plan. Intrevederea trebuia sa fie secreta, insa cum informatia a aparut in presa, la scurt timp, Sergiu Mocanu, consilierul presedintelui moldovean insarcinat cu misiuni speciale, a fost demis prin decret.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.