CIA a incercat sa contacteze mafia pentru a-l ucide pe Fidel Castro, potrivit unor documente declasificate la Washington
Documente apartinand CIA facute publice marti arata ca Agentia Centrala de Informatii a SUA a intreprins in anii '60 o serie de demersuri pentru a-l asasina pe presedintele cubanez Fidel Castro cu ajutorul mafiei, in cadrul unei "actiuni tip gangster", informeaza agentiile de presa straine.

Zilele trecute, CIA a declasificat sute de pagini din documentele cunoscute sub denumirea "bijuterii de familie", clasificate timp indelungat si care descriu unele dintre cele mai grave abuzuri ale Agentiei Centrale de Informatii a SUA comise in curs de aproximativ 25 de ani si care includ tentative de asasinat, spionaj si rapire. De atunci, diverse cazuri au inceput sa iasa la suprafata, cum ar fi si cel al tentativei de asasinat asupra lui Fidel Castro. O parte din aceste documente descriu eforturile agentiei de a-l convinge pe un presupus membru al mafiei din Las Vegas, Johnny Roselli, contactat in cadrul unei reuniuni desfasurate la New York, sa ajute la planificarea asasinarii lui Fidel Castro intr-o actiune "de tip gangster", exprimandu-si disponibilitatea de plati 150.000 de dolari pentru eliminarea fizica a liderului cubanez.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.