SUA vor spori din nou masurile de securitate la granite, cerand amprentarea la toate cele zece degete pentru cetatenii straini care intra pe teritoriul SUA, a anuntat luni un responsabil american din domeniul securitatii, informeaza AFP.
Scanere pentru amprente digitale de o mai buna calitate decat cele utilizate in prezent vor fi testate pe 10 aeroporturi americane, intre care John F. Kennedy din New York, O�Hare din Chicago si Dulles International din Washington, pentru a inlocui actualul sistem de control care combina o fotografie si doua amprente digitale. Noul sistem va fi de asemenea experimentat in mai multe ambasade americane, intre care aceea din Bruxelles, a precizat responsabilul citat. Aceasta noua cerinta va fi de asemenea valabila pentru cetatenii din spatiul UE - care beneficiaza in prezent, ca si alte tari, de un regim particular - precum si pentru cetatenii altor tari care au nevoie de viza pentru a intra in SUA. Controalele la granitele SUA ar putea fi in curand intarite prin includerea de date biometrice referitoare la fata si retina, a adaugat acelasi responsabil american din domeniul securitatii.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.