Cazul fostului agent FSB Aleksandr Litvinenko, otravit la Londra, pare fara de final. Alt fost colaborator al serviciilor speciale ruse, stabilit acum in Franta, Evgheni Limarev, a oferit alta versiune. in opinia lui, asasinatul a fost pus la cale de exponentii institutiilor de forta din Rusia, iar comanda politica a venit din partea prim vicepremierului Serghei Ivanov, un posibil succesor al lui Putin.
"Organizator a fost unul din puternicele clanuri din FSB si SVR, executanti - fosti membri ai acestor unitati de elita", sustine Limarev. intre timp, la Moscova si-a facut aparitia un individ care sustine ca a fost racolat de spionajul britanic MI-6. Personajul, neidentificat, spune totodata ca a fost contactat de Boris Berezovski, despre care partea rusa afirma ca este adevaratul asasin al lui Litvinenko si ca a lucrat pentru britanici, punandu-le la dispozitie documente din Consiliul de Securitate al Rusiei, pe vremea cand a fost adjunct al secretarului acestei institutii. Lucrurile sunt foarte incurcate si nimeni nu stie daca se va afla vreodata adevarul despre aceasta afacerea care a deteriorat grav relatiile ruso-britanice.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.