Printre documentele arhivei secrete scoase la lumina de CIA, figureaza un raport despre moartea liderului sovietic Iosif Stalin, document redactat in 1953.
Agentii SUA nu au putut stabili cauza exacta a decesului, "sistemul de control al informatiilor din URSS fiind extrem de sever". Totusi, expertii CIA nu exclud ipoteza asasinarii. E posibil, spun ei, ca dictatorul sa fi murit cu cateva zile inaintea datei oficiale sau motivul adevarat al decesului sa fie altul. Stalin a murit la 5 martie 1953 dupa o hemoragie cerebrala. Se spune ca Beria sau Hrusciov ar fi grabit aceasta moarte, refuzand sa acorde ajutor bolnavului. La inmormantare s-a produs o adevarata ambuscada din cauza numarului mare de oameni care au vrut sa-si ia ramas bun de la "tatuc". Nu se cunoaste cifra exacta a mortilor. Se stie ca una din victimele neidentificate a fost inregistrata ca 1422.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.