Candidatul dreptei argentiniene, Mauricio Macri, a fost ales duminica in functia de primar al capitalei Buenos Aires, o demnitate considerata a fi a treia ca importanta in ierarhia politica a tarii.

Macri, in varsta de 48 de ani, a repurtat victoria in al doilea tur de scrutin, cu 60,97a din voturi, in fata rivalului sau, Daniel Filmus, sprijinit de presedintele argentinian Nestor Kirchner.

Reprezentant al partidului Propuesta Republicana (Propunerea Republicana), Macri este o specie de politician rara in Argentina, o persoana care nu s-a ridicat in structura traditionala a unei formatiuni politice, ci una care provine din lumea afacerilor.

In plus, el este descendentul uneia dintre cele mai bogate familii din tara, precum si patronul uneia dintre cele mai mari echipe de fotbal argentiniene, Boca Juniors.

Un bogatas preocupat de saraci

Avand o orientare de centru-dreapta, Macri este un critic fervent al presedintelui Kirschner, de stanga. Mauricio Macri a intrat in politica in 2003, cand a candidat prima oara la functia de „sef de guvern al orasului autonom Buenos Aires”, titulatura oficiala a postului de primar.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.