Rapitorii corespondentului BBC in Gaza, Alan Johnston, au publicat noi imagini video in care el apare in ceea ce afirma ca este o vesta cu explozivi.

Pe caseta, Alan Johnston spune ca rapitorii sai vor detona explozivii daca se incearca eliberarea sa prin forta.

Este a doua caseta publicata de la rapirea sa in Gaza pe data de 12 martie. BBC a cerut din nou eliberarea sa imediata.

"Este extrem de dificil pentru familia lui Alan si colegii sai sa-l vada amenintat in acest mod", se spune intr-un comunicat al BBC.

"Cerem celor ce-l detin pe Alan sa nu ii faca niciun rau si sa-l elibereze imediat. tinem legatura permanent cu familia sa si le oferim in continuare intregul nostru sprijin", se mai spune in comunicat.

Tatal lui Alan Johnston, Graham, a spus ca familia sa este extrem de ingrijorata si afectata de aceste evolutii si a cerut rapitorilor eliberarea sa nevatamata.

in imaginile video plasate de militantii islanisti pe internet, Alan Johnston apare purtand un dispozitiv in jurul corpului, prins cu bretele.

Negocieri compromise

"Situatia e foarte serioasa. Dupa cum puteti vedea, sunt imbracat cu ceea ce este o centura exploziva, care protrivit rapitorilor va fi detonata, in caz ca se incearca un asalt asupra acestui lor", spune el.

Liderul Hamas Ismael Haniya a amenintat cu utilizarea fortei pentru eliberarea lui Alan Johnston

Alan Johnston face apoi un apel la o rezolvare pe cale pasnica a situatiei, adaugand ca negocieri foarte promitatoare au fost compromise atunci cand miscarea Hamas si guvernul britanic au decis sa adopte solutia fortei pentru eliberarea sa.

Liderul Hamas din Gaza, fostul premier palestinian, Ismael Haniya, declarase ca nu mai poate continua captivitatea lui Alan Johnston.

"Nu vom permite continuarea rapirii unui jurnalist britanic. Problema Alan Johnston trebuie incheiata", a spus Ismael Haniya in fata sprijinitorilor miscarii islamiste.

Alan Johnston a fost rapit pe 12 martie, iar pe 1 iunie a aparut pentru prima data intr-o caseta video a unei miscari autointitulate Armata Islamului.

Miscarea cere in schimbul lui Alan Johnston eliberarea din detentie din Marea Britanie a clericului radical Abu Qatada, cunoscut pentru legaturile sale cu Osama Bin Laden.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.