Noul prefect al politiei din Paris, Michel Gaudin, a declarat astazi ca orasul este "in prima linia in ceea ce priveste riscul prezentat de terorism" si va trebui "sa se tina cont de acest risc", relateaza AFP.

Gaudin, al carui "prim obiectiv va fi obtinerea a cat mai multa eficienta in lupta impotriva delincventei", a declarat ca Parisul nu este "suficient de bine echipat la suprafata", in materie de aparatura video, si chiar "in mare parte subechipat", informeaza NewsIn.

"Avem progrese de facut", a spus el, amintind de Londra si Madrid si pledand pentru "o colaborare" cu aceste capitale. Aparatura video "constituie un instrument remarcabil de ajutor si elucidare", a spus Gaudin.

La jumatatea lunii mai, ministrul de intrene, Michele Alliot-Marie, a declarat ca riscul terorist este permanent in Franta. "Celula al-Qaida din Magrebul islamic", noua deumire a Gruparii salafiste algeriene pentru predicarea si lupta (GSPC), reprezinta un pericol serios pentru teritoriul francez, potrivit serviciilor secrete franceze.

Dupa alegerea lui Nicolas Sarkozy in functia de presedinte al Frantei, o grupare care sustine ca tine de al-Qaida ("Brigada Abou Hafs al-Masri - Divizia Europa") a promis o "campanie jihadista sangeroasa" in Franta, calificandu-l pe nou presedinte ca fiind "sionist".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.