Ministrul apararii din Spania a confirmat ca trei dintre cei cinci militari care si-au pierdut viata in urma unei explozii in sudul Libanului erau columbieni si doi spanioli.

Sunt primele victime pe care trupele de mentinere a pacii (UNIFIL) le inregistreaza in Liban, de la amplasarea lor in 2006, dupa razboiul dintre armata israeliana si militia siita radicala Hezbollah.

Explozia a avut loc in apropiere de granita cu Israelul, langa orasul Khiyam.

Un convoi de blindate apartinand unui batalion spaniol a fost suprins de o explozie care se relateaza ca ar fi fost produsa de o bomba.

Ministrul Apararii al Spaniei a calificat atacul drept "premeditat".

Nimeni nu a revendidat incidentul, insa, in trecut, grupari radicale au amenintat ca vor ataca fortele de mentinere a pacii.

in ultimele cinci saptamani, au avut loc confruntari intre armata libaneza si militantii din gruparea Fatah al-Islam.

Autoritatile libaneze sustin ca militantii arestati si interogati ar fi marturisit ca aveau in plan sa atace trupele ONU.

Confruntari in nord

Pe de alta parte, oficiali libanezi responsabili cu securitatea au anuntat ca 10 persoane au fost ucise intr-o lunga lupta intre fortele guvernamentale si militantii islamisti din nordul tarii.

Lupta s-a dat in districtul Abu Samra impotriva unui grup de militanti refugiati intr-un apartament.

Fortele de securitate spun ca sase militanti au fost ucisi iar de cealalta parte si-a pierdut viata un soldat.

De asemenea, trei persoane care se aflau in cladire au fost ucise, printre ele si un fost politist.

Lupta vine dupa saptamini de conflict in apropierea unei tabere de refgiati palestinieni, unde militanti ai gruparii Fatah Al Islam sint asediati de armata libaneza.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.