Gigantul rus al gazelor naturale, Gazprom, si concernul energetic italian Eni au semnat un memorandum de intelegere reciproc privind constructia unei noi conducte de transport al "aurului albastru" catre consumatorii europeni.
In viitorul apropiat, cele doua companii vor trece la elaborarea documentatiei tehnico-economice si vor analiza aspectele politice ale colaborarii lor. Preconizatul gazoduct va traversa Marea Neagra, pe unde trece acum Blue Stream, magistrala de transport data in exploatare in februarie 2003. Noul proiect are menirea de a difersifica sursele de aprovizionare cu hidrocarburi a Europei. Preconizata conducta va intra in mare la statia de comprimare Beregovaia si va iesi in Bulgaria. Lungimea totala va fi de aproximativ 900 de kilometri, adancimea maxima - peste doi kilometri. Capacitatea gazoductului va fi stabilita dupa finalizarea tuturor studiilor de rigoare. Reprezentantii celor doua companii au precizat ca viitoarea conducta "constituie un traseu suplimentar de furnizare a energiei si asigura o crestere a volumului de importuri de gaze naturale ale Europei".


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.