Presedintele Afganistanului critica operatiunile militare din zona si invinuieste fortele aliate pentru moartea a 90 de civili. NATO reactioneaza si spune ca va incerca sa-si imbunatateasca tacticile.
"Viata afgana are cu adevarat valoare si trebuie tratata ca atare", a declarat presedintele Hamid Karzai, nemultumit si iritat de conflictele armate din ultima saptamina in care mai multi civili si-au pierdut viata.

Reactia presedintelui afgan vine in urma deciziei NATO de a deschide o investigatie privind moartea a 87 de civili din provinciile Helmand si Uruzgan survenita in urma unui atac aerian. In continuare, Hamid Karzai este de parere ca vina o poarta neglijenta cu care NATO isi desfasoara operatiunile din zona. Surse interne spun ca anul acesta numarul celor ucisi de fortele aliate este chiar mai mare decit al celor ucisi de rebeli. "Nu poti duce o lupta cu o grupare terorista tragind cu tunul de la o distanta de 37 de kilometri de aceasta. E absolut evident ca vor fi si victime civile", a adaugat Karzai.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.