Asasinatele, experimentele medicale si rapirile sint virful aisbergului spionajului SUA din anii ’50-’70.
Directorul CIA, Michael Hayden, a anuntat ca spionajul american va declasifica, incepind din aceasta saptamina, mai multe documente secrete din perioada Razboiului Rece. Numit si "bijuterii de familie", dosarul de aproape 700 de pagini dezvaluie comploturi, tentative de asasinat impotriva liderilor straini, rapiri si interceptari telefonice. "Este vorba despre a spune poporului american ce am facut in numele lui. Dosarul va oferi informatii despre o epoca foarte diferita si despre o Agentie foarte diferita", a explicat Hayden.

Dosarul, care urmeaza sa apara pe site-ul CIA, a fost comandat de directorul agentiei americane de spionaj, James Schesinger, in urma scandalului Watergate, soldat cu demisia presedintelui Richard Nixon, si contine documente secrete din perioada 1953-1973. "O mare parte dintre aceste informatii au fost deja publicate in presa, nu sint socante, dar sint istoria CIA", a declarat Michael Hayden, actualul director al spionajului american.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.