Ministrii de externe ai UE vor sa amine sase luni luarea unei decizii privind statutul provinciei Kosovo.
Paralel cu summitul UE de la Bruxelles, ministrii de externe din statele Uniunii Europene au avut propria intilnire. Principalul subiect de discutie a fost situatia din Kosovo. Sefii diplomatiilor comunitare au decis sa acorde un ragaz autoritatilor din regiune si sa nu forteze proclamarea independentei.

Ministrul roman de Externe, Adrian Cioroianu, spune ca factorul timp este mai putin important decit stabilitatea in regiune, iar statul Kosovo nu poate fi definitivat decit printr-o rezolutie ONU. "Cei mai multi ministri de externe din UE au fost de acord sa ofere un ragaz guvernului sirb pentru a rezolva aceasta situatie. Este un guvern nou, ales democratic si care a dat dovada pina acum de intentii bune. A colaborat cu Tribunalul Penal International de la Haga si cu Uniunea Europeana, ceea ce ne face sa credem ca merita macar o sansa", a explicat diplomatul roman.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.