Departamentul de stat american s-a declarat profund ingrijorat de starea de sanatate mintala a diplomatilor sai care au fost trimisi la post in Irak si Afganistan.

Tocmai din aceasta cauza, a fost declansata o ancheta referitoare la situatiile de stres cu care s-au confruntat acestia, relateaza AFP.

Directorul serviciilor medicale din departament, Laurence Brown, a explicat ca situatia periculoasa in care se afla angajatii Ambasadei Statelor Unite la Bagdad sau cei care lucreaza la Kabul risca sa genereze un numar crescand de cazuri de sindrom de stres post-traumatic.

Potrivit lui, aceste cazuri seamana cu cele constatate in randul militarilor de pe fronturile de lupta. Principalele simptome ale sindromului post-traumatic sunt insomnia, irascibilitatea, dificultatea de concentrare sau hipervigilenta.

Chemati la verificari

Ancheta, care a inceput la 1 iunie, va dura o luna, iar in cursul ei vor fi audiati aproape 2.000 de angajati ai Departamentului de Stat care au lucrat in conditii dificile. Intrebarile se vor referi in special la situatiile periculoase cu care s-au confruntat si la modul in care au reactionat.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.