Premierul israelian Ehud Olmert s-a intalnit la Washington cu cel mai puternic barbat din lume, George W. Bush. Pe agenda presedintelul american era notat ca intalnirea avea sa dureze jumatate de ora. A durat trei ore.
Noua situatie din teritoriile palestiniene, scindarea grava a societatii palestiniene, politic si geografic, Gaza devenita "Hamasland" si Cisiordania transformata in "Fatahland", i-au preocupat in primul rand pe cei doi conducatori. Dupa cateva ore de discutii, Bush si Olmert au luat pranzul impreuna, si au continuat apoi discutiile. Intalnirea s-a intrerupt pentru o scurta vreme, pentru ca premierul israelian sa raspunda intrebarilor ziaristilor. Olmert a starnit senzatie raspunzand unui ziarist ca el si presedintele american au ajuns la concluzia ca s-a creat un moment propice infiintarii unui stat palestinian. El a adaugat: "Conform sperantei presedintelui Bush, doua state, Israel si Palestina, vor trai unul alaturi de celalalt, in pace si securitate".

Olmert a mai vorbit si despre criza umanitara ivita in urma ocuparii Gazei de catre fortele Hamas. Armata israeliana a evitat sa se amestece in razboiul civil palestinian. Deocamdata, Israel si Statele Unite isi unesc eforturile pentru intarirea administratiei si fortelor lui Mahmoud Abbas (Abu Mazen).


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.