Organismul guvernamental specializat in probleme de aparare si securitate in Franta, SGDN, le-a interzis membrilor noii echipe a lui Nicolas Sarkozy folosirea terminalelor BlackBerry, pe motiv ca prin intermediul acestora ar putea fi spionate reuniunile oficialitatilor de la Paris.
Pericolul este 'foarte real', a aflat ziarul ''Financial Times' din surse apropiate noului Cabinet francez. Potrivit specialistilor din serviciile de informatii, faptul ca serverul BlackBerry se afla in SUA si Marea Britanie sporeste vulnerabilitatea sistemului, facand posibil accesul spionilor straini la date guvernamentale. Publicatia citata mentioneaza ca un studiu tinut secret si realizat in urma cu doi ani a demonstrat ca software ul BlackBerry are serioase lacune in sistemul de siguranta. Alain Julliet, consilier in materie de spionaj economic, a fost cel care a solicitat studiul respectiv, dupa ce a observat bancheri americani care, in debutul sedintelor de lucru, isi scoteau bateriile din aparatele BlackBerry puse pe masa. Problema e ca in guvernul Fillon nu toata lumea e dispusa sa se conformeze recomandarilor SGDN, noteaza 'Financial Times', dat fiind ca interdictia n-a fost urmata de oferirea unei alternative.

Aparatele Blackberry sunt adevarate obiecte de cult in randul managerilor si functionarilor guvernamentali, desi nu doar agentii francezi, ci si Oficiul german pentru siguranta in tehnica informatiilor (BSI) a avertizat, inca din 2005, asupra vulnerabilitatii sistemului. Alti experti au avertizat, insa, ca nici clasicele e-mail-uri nu sunt mai sigure, concernul energetic francez Total interzicandu-le angajatilor aceasta metoda de comunicare.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.