Restaurantul ''Ithaa" apartine complexului Hilton Maldives Resort & Spa si este primul local submarin din lume. Aici puteti gusta preparate delicioase si, mai ales, puteti admira minunatiile pe care le ofera marea. Potrivit declaratiilor celor care au avut privilegiul de a ajunge in acest loc, experienta este cu adevarat de neuitat.
''Ithaa" in limba locala inseamna "perla", iar acest restaurant poate fi numit pe buna dreptate perla localurilor din intreaga lume. Situat la cinci metri adancime in Oceanul Indian, restaurantul este inconjurat de o bariera de corali si ofera o priveliste panoramica de 270 de grade. ''Am folosit tehnologia pentru construirea acvariilor pentru a le oferi oaspetilor acest ambient marin exceptional", a declarat Carsten Schieck, directorul general al Hilton Maldives Resort & Spa. Proiectul a fost pus in aplicare de Mj Murphy, un grup de designeri olandezi, care, prin realizarea acestui restaurant-acvariu, construit din acril transparent, au facut posibila indeplinirea visului multora dintre noi de a cunoaste cateva dintre frumusetile adancului oceanului.
In sala de mese, care nu este foarte mare, pot incapea pana la 14 persoane. Peretii transparenti ai restaurantului lasa clientilor posibilitatea de a admira de o parte bariera de corali si de cealalta parte laguna. Efectul pe care il creeaza razele soarelui ce strabat undele apei si pestii de diferite culori care se apropie de peretii structurii va fac sa uitati ca ati venit sa serviti masa si veti astepta minute in sir pana sa comandati preparatele dorite, savurand la maximum bucuria de a va afla atat de aproape de vietuitoarele marine.

In interiorul restaurantului "Ithaa" se ajunge prin intermediul unei pasarele din lemn. Scara, in forma de melc, ii conduce pe oaspeti in interiorul restaurantului, unde masa este servita ca la carte. In ciuda spatiului mic de care dispune (5x9 metri), clientii fiecarei mese se pot bucura in liniste de intimitatea dorita.

Rezervarea unui loc in restaurantul de sub apa trebuie facuta cu ceva timp inainte, dat fiind numarul mare al celor care doresc sa traiasca experienta de a servi masa sub apa. Meniul de baza, care, asa cum era de asteptat, este bogat in preparate din peste, costa aproximativ 220 de dolari de persoana.

Constructia este, cu siguranta, cat se poate de originala, insa aceasta nota se pastreaza si atunci cand vine vorba de bucate. Preparatele propuse clientilor sunt bazate pe bucataria contemporana din Maldive, combinand ingredientele occidentale cu savorile locale. Odata ajunsi in sala, spectacolul este garantat, atmosfera este desprinsa parca din povesti, extrem de sugestiva, si lasa pe oricine fara rasuflare.