Alessandra Mussolini (42 de ani), nepoata fostului dictator fascist italian, a declarat luni greva foamei in semn de protest fata de excluderea ei de la alegerile regionale din Italia din 3-4 aprilie. Instalata intr-o rulota in fata Tribunalului administrativ din Roma, ea a anuntat ca se va rezuma doar la trei cesti de capuccino cu zahar zilnic.

Alessandra Mussolini a spus presei ca, inainte de declararea grevei, s-a consultat cu presedintele Partidului Radical italian, Marco Panella, cunoscut pentru numeroasele proteste de acest tip pe care le-a initiat in ultimii ani, care i-a recomandat regimul alimentar de urmat. Alessandra Mussolini a inaintat, in paralel, un recurs in justitie impotriva deciziei de a i se interzice sa participe la alegerile regionale.

Partidului sau, Alternativa Sociala, nu i s-a permis inscrierea pe listele electorale din regiunea Lazio, unde se gaseste si Roma, dupa ce s-a descoperit ca, dintre cele 3.500 de semnaturi de sustinere depuse, 860 erau false. Femeia sustine ca scandalul semnaturilor a fost instrumentat de liderii Aliantei Nationale, formatiune condusa de ministrul de externe Gianfranco Fini, pe care ea a parasit-o dupa ce responsabilii acesteia au condamnat public faptele bunicului sau.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.