Dorin Chirtoaca (28 de ani), fost redactor-sef al emisiunii „Surprize, surprize…“ de la TVR, este liberal.

Liberalul Dorin Chirtoaca l-a invins, in al doilea tur de scrutin al alegerilor locale din Chisinau, pe candidatul Partidului Comunist, Veaceslav Iordan, a anuntat luni presedintele Comisiei Electorale Centrale din Republica Moldova. Chirtoaca a fost votat de 61,17% dintre alegatori (130.181 de alegatori), iar candidatul comunist a fost preferat de 38,83%, adica 82.653 de alegatori.

Victoria unui liberal a facut senzatie in Republica Moldova, pentru ca analistii preconizasera succesul candidatului comunist. "Locuitorii Chisinaului nu au votat pentru Chirtoaca, ci impotriva comunistilor si pentru schimbarea de putere", a apreciat politologul Igor Botan. Infringerea comunistilor ar putea duce la rezultate foarte slabe pentru partidul aflat la putere la alegerile legislative din 2009, a adaugat el.

Dorin Chirtoaca s-a nascut in 1978 si a absolvit in 2001 Facultatea de Drept a Universitatii Bucuresti. A fost redactor al emisiunii "Surprize, surprize…" intre 2001-2002, redactor-sef al emisiunii intre 2002-2003 si coordonator de proiecte al Comitetului Helsinki pentru Drepturile Omului din Republica Moldova intre 2003- 2005.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.