Tabara Condoleezzei Rice se contrazice cu cea a lui Dick Cheney in privinta strategiei ce trebuie adoptata in problema nucleara iraniana.
Politicienii de la Washington se contrazic daca un atac militar ar trebui luat in calcul pentru a suprima ambitiile nucleare ale Teheranului sau nu, arata "The International Herald Tribune", citind oficiali din Departamentul de Stat, de la Pentagon si de la Casa Alba.

Cele doua tabere ar fi formate din secretarul de Stat, Rice, si adjunctii sai, pe de o parte, si de vicepresedintele Dick Cheney si de restul de "soimi" ramasi in administratie, de cealalta. Aceasta a doua tabara preseaza din ce in ce mai mult pentru atacarea facilitatilor nucleare iraniene. Secretarul de Stat, Condoleezza Rice, a sprijinit si continua sa sprijine strategia conform careia eforturile de stopare a programului nuclear iranian trebuie formulate in negocieri cu partenerii europeni, fiind vorba, pentru moment, de sanctiuni impuse Teheranului.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.