Statele Unite nu-si vor modifica planurile privind amplasarea scutului antiracheta in Europa, in ciuda opozitiei Rusiei.
SUA considera oferta Rusiei privind utilizarea in comun a radarului din Azerbaidjan drept cel mult o posibilitate aditionala, dar nu se gindesc sa renunte la instalarea elementelor scutului antiracheta in Polonia si Cehia. "Am fost foarte explicit atunci cind am declarat ca am considerat varianta asezarii radarelor in Azerbaidjan drept o propunere aditionala si ca intentionam sa dam curs si proiectului din Republica Ceha", a declarat, joi, Robert Gates, secretarul american al apararii, in cadrul unei intilniri destinate ministrilor apararii ai NATO care s-a desfasurat la Bruxelles. Omologul sau rus, de asemenea prezent la intilnire, nu a intervenit in nici un fel cu privire la declaratia facuta de Gates.

Pe de alta parte, Dimitri Peskov, adjunctul purtatorului de cuvint al Kremlinului, a insistat asupra faptului ca se doreste mutarea sistemelor antiracheta in Azerbaidjan si nicidecum adaugarea acestora la cele din Cehia si din Polonia.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.