Presedintele francez Nicolas Sarkozy a sosit cu intirziere si parind cel putin distrat la conferinta de presa de dupa intilnirea cu omologul sau rus Vladimir Putin, la summitul G8 de saptamina trecuta, iar comportamentul sau a suscitat speculatii cum ca ar fi fost beat.
Televiziunea belgiana a difuzat imaginile, sugerind ca Sarkozy a aparut beat la prima sa conferinta de presa de la summitul G8, joi seara la Heiligendamm. "Nu pot rezista tentatiei de a va arata inceputul conferintei de presa sustinute de presedintele francez la sfirsitul acestui summit. Venea de la o intilnire cu colegul sau rus Vladimir Putin si aparent, nu bause doar apa", este introducerea prezentatorului belgian. Urmeaza citeva secunde din conferinta, in care Sarkozy zimbeste mult, pare distrat si cu dificultati de concentrare. El da explicatii pentru intirzierea de jumatate de ora - "datorata lungimii dialogului" pe care l-a avut cu Putin, apoi intreaba: "Ce preferati? Sa va raspund la intrebari? Atunci...". Sarkozy isi monteaza casca pentru a beneficia de translatie si secventa de 49 de secunde se incheie inainte de prima intrebare. Imaginile circula de citeva zile pe internet, fiind vizionate de sute de mii de ori si suscitind nenumarate comentarii, majoritatea nefavorabile lui Sarkozy.

Cotidianul "La Liberation" comenteaza ca ascultind integral inregistrarea conferintei lui Sarkozy, postata pe site-ul presedintiei, reiese ca Sarkozy este mai degraba obosit, nepregatit, poate luat prin surprindere de propria prestanta si importanta printre cei mai puternici oameni ai lumii. Nu exista imagini cu Sarkozy avind in mina un pahar. In schimb exista imagini cu un alt apostol al sobrietatii - potrivit Liberation - George W. Bush, numai zimbete si servindu-se cu o bere in compania cancelarului german Angela Merkel.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.