Washingtonul exercita presiuni pentru un vot rapid la ONU in privinta statutului regiunii Kosovo, optand in favoarea unei confruntari cu Moscova.
Aflat zilele trecute in capitala albaneza, presedintele George Bush anunta ca refuza "un dialog fara sfarsit" in acest sens. Ulterior, seful diplomatiei americane, Condoleezza Rice, preciza ca administratia SUA asteapta sa vada daca "se poate ajunge la un acord". Aluzie la discutiile din Consiliul de securitate al ONU dintre americanii si europenii favorabili independentei acestei provincii sarbe cu populatie majoritar albaneza, scenariu respins de Rusia. Ca atare, tinand cont de pozitia Kremlinului, americanii intentioneaza sa recunoasca unilateral independenta Kosovo, trecand peste ONU, potrivit departamentului de stat, care a amintit ca interventia NATO impotriva armatei sarbe din 1999 nu a fost aprobata de Natiunile Unite.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.