Locuitorii oraselului Santa Maria di Galeria s-au trezit intr-o noapte auzind voci din... frigidere. Apoi, glasurile au inceput sa rasune cand mai clar, cand mai estompat- si din cuptorul cu microunde.
Cei mai credinciosi au cazut in genunchi si au invocat pronia divina. Era clar un semn. Altii insa au dat fuga la politie si s-au plans ca emisiunile postului Radio Vatican le-au invadat casele. Statia radiofonica are amplasat, din 1957, emitatorul principal intr-o zona la nord de Roma, intre Santa Maria di Galeria si Cesano. Intre timp, numarul antenelor a sportit la 34, iar inaltimea lor atinge chiar si 100 de metri. Postul emite nonstop, in 47 de limbi, iar pentru a razbate pana in cele mai indepartate colturi ale crestinatatii este nevoie nu doar de o credinta puternica, ci si de emitatoare pe masura. Un medic din mica localitate italiana a constatat, la sfarsitul anilor '90, ca numarul imbolnavirilor de leucemie in randul copiilor este de trei ori mai mare, la nivel local, decat in alte comunitati. S-a format o comisie de experti, la solicitarea guvernului, care insa n-a confirmat statisticile. Dar teama localnicilor a ramas.

Asa ca au reclamat 'electrosmog-ul' in justitie. Postul de radio a replicat, sustinand ca in spatele plangerii s-ar ascunde interese imobiliare, legate de valoarea substantiala a terenului pe care se afla antenele. Cert este ca pe 9 mai 2005, un tribunal din Roma i-a condamnat pe cardinalul Roberto Tucci, presedintele Consiliului de Administratie al radioului, si pe fostul director al acestuia, Don Pasquale Borgomeo, la 10 zile de inchisoare fiecare, pentru ca au afectat calitatea vietii localnicilor prin emisii prea puternice. Iar postul a fost obligat sa plateasca si despagubiri cetatenilor. Insa Radio Vatican a facut recurs, sustinand ca pretentiile financiare ale localnicilor se ridica la peste 250 milioane de euro! Asa ca procesul a continuat, iar saptamana trecuta, o alta instanta a stabilit ca, de fapt, in legislatia italiana nici nu exista notiunea de 'electrosmog', prin urmare acesta nu putea afecta viata traitorilor din Santa Maria di Galeria. Te absolvo, Radio Vaticano!, a fost verdictul. Aleluia!


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.