Medicamentul VIRACEPT pentru tratarea HIV/SIDA nu se mai elibereaza din farmaciile de spital dupa ce compania ROCHE a anuntat ca mai multe loturi din medicamentul de acest tip contin impurutati chimice.

Medicamentul Viracept pentru tratarea HIV/SIDA nu se mai elibereaza din farmaciile de spital, chiar daca exista stocuri. Pacientii si medicii specialisti au fost sfatuiti sa inlocuiasca tratamentul cu alte terapii, dupa ce compania Roche a anuntat ca mai multe loturi din medicamentul de acest tip contin impuritati chimice.

Profesor-doctor Adrian Streinu-Cercel confirma ca producatorul, compania Roche, a informat medicii specialisti si Comisia Nationala de Lupta Anti-SIDA ca unele loturi cu medicamentul Viracept au impuritati chimice. Pana ca loturile suspecte sa fie retrase de pe piata, s-a decis stoparea eliberarii din farmaciile de spital a medicamentului si anuntarea pacientilor.

Potrivit lui Adrian Streinu-Cercel, medicii specialisti vor analiza continuarea terapiei pacientilor care foloseau acest tratament cu alte scheme terapeutice, in conformitate cu profilul virusologic al fiecarui pacient in parte.

Tablete cu miros ciudat

Compania Roche sustine ca, pana in momentul de fata, nu are confirmarea ca loturile de medicament existente in Romania nu ar corespunde standardelor, dar, deoarece impuritatile de compozitie pot afecta toate concentratiile si prezentarile medicamentului Viracept, Roche a decis sa initieze procedura de rechemare completa a loturilor de Viracept a tuturor tipurilor de ambalaje disponibile in prezent pe piata si sa opreasca pentru moment importurile.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.