Comisia speciala desemnata de ONU sa investigheze asasinarea fostului premier libanez Rafik Hariri a pregatit un raport potrivit caruia autoritatile statului au ascuns dovezi referitoare la moartea acestuia, pe 14 februarie, relateaza "The Independent".

In acelasi timp, potrivit sursei citate, se pare ca cei doi fii ai fostului premier au fugit din tara, dupa ce au aflat ca si ei sunt in pericol de a fi asasinati. In aceste conditii, un important politician al Opozitiei, Walid Jumblatt, a cerut ajutor international, in vederea declansarii unei anchete separate a mortii lui Hariri. "Autoritatile oficiale nu ancheteaza cazul si, mai mult, ascund dovezi fata de noi. Nu avem incredere in ele", a declarat Jumblatt.

Pe de alta parte, una dintre cele mai mari banci din Liban a avertizat ca asasinarea fostului premier a inceput sa-si faca simtite efectele asupra economiei tarii. Pe langa faptul ca era un politician marcant, miliardarul Hariri era si un afacerist de top, facand numeroase investitii atat in tara, cat si in strainatate.

Ieri, Opozitia libaneza a organizat ample manifestatii in Piata Martirilor, la care au participat cateva mii de persoane. Acestea au vrut sa-si demonstreze forta in fata manifestantilor pro-sirieni si, in acelasi timp, au cerut sa se faca dreptate in cazul mortii lui Hariri.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.