Ministrul de interne Rashid Nurgaliev spune ca tacticile politiei au scopul de a descuraja potentialele activitati violente ale nationalistilor.
Liderul unui grup nationalist rus, Alexei Mikhailov, a declarat pentru Reuters ca autoritatile au inceput supravegherea internetului si nu mai permit postarea blogurilor in care apare numele organizatiei pe care o conduce, Actiunea impotriva Imigrantilor Ilegali (DPNI).

Ministrul de interne rus, Rashid Nurgaliev, a declarat ca tacticile politiei au scopul de a descuraja orice potentiale activitati violente ale nationalistilor. Presedintele Vladimir Putin a cerut, in ianuarie, serviciilor de securitate sa ia masuri impotriva extremismului si rasismului in crestere in Rusia. Sentimentele rasiste sunt alimentate partial de invidia fata de afacerile de succes ale caucazienilor si asiaticilor, dar si de prezenta studentilor africani sau chinezi, perceputi drept consumatori de fonduri.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.