Secretarul de Stat american, Condoleezza Rice, aminteste insa ca administratia Bush "nu respinge nici o optiune" in cazul unui esec al negocierilor dintre europeni si Teheran.

Informatiile aparute in publicatia britanica "Sunday Times" - potrivit carora SUA ar fi dat unda verde Israelului sa atace instalatiile nucleare iraniene - nu corespund adevarului, a declarat, duminica, secretarul de Stat american, Condoleezza Rice.

"Administratia de la Washington nu va autoriza asa ceva", a spus Rice, exprimindu-si speranta ca tensiunile provocate de criza iraniana pot fi solutionate pe cale diplomatica. Secretarul de Stat a afirmat apoi ca in ultimele saptamini SUA si aliatii lor europeni au cazut de acord asupra unei strategii comune in privinta Iranului. Cu toate acestea, Rice a precizat ca "presedintele american nu respinge nici o optiune, desi credem intr-o rezolvare diplomatica".

La rindul sau, Ephraim Sneh, membru al Comisiei parlamentare israeliene pentru aparare si afaceri externe, a declarat ca tara sa va recurge la actiuni militare impotriva Iranului doar ca "o ultima masura" menita sa impiedice regimul de la Teheran sa intre in posesia armei nucleare. "In primul rind, trebuie sa ne asiguram ca parcurgem toate caile diplomatice existente", a adaugat Sneh.

"Sunday Times" a dezvaluit ca liderii militari israelieni au elaborat un plan detaliat pentru atacarea unor obiective iraniene, iar americanii au promis ca nu se vor opune unei asemenea ofensive, in cazul unui esec al negocierilor in privinta sistarii programului nuclear al Teheranului.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.