Tap ispasitor al scandalului Valery Plame, Scooter Libby, fostul sef de cabinet al lui Dick Cheney, viseaza sa scape de inchisoare.
Lewis "Scooter" Libby , fosta eminenta cenusie a administratiei Bush, a fost condamnat marti la 30 de luni de inchisoare pentru marturie mincinoasa in cadrul unei anchete privind scurgerea de informatii clasificate, pentru discre-ditarea criticilor interventiei SUA in Irak. Executarea sentintei va incepe in august, iar analistii asteapta o eventuala interventie a presedintelui George W. Bush.

Presedintele, aflat in turneul sau european, si-a exprimat, prin vocea purtatorilor de cuvint, compasiunea fata de Libby, precizind ca "nu intentioneaza sa se implice, pentru moment, in procesul" fostului demnitar. Tatal actualului presedinte i-a gratiat, la finalul celui de al doilea mandat al sau, pe cei acuzati in scandalul Irancontras, privind finantarea ilegala a gruparii Contras din Nicaragua, in timpul administratiei Reagan.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.