Palestinienii si pacifistii israelieni marcheaza, incepand de astazi, implinirea a 40 de ani de la razboiul de sase zile, din 1967, soldat cu cucerirea teritoriilor palestiniene si redefinirea situatiei din Orientul Mijlociu.
Manifestarile se vor intinde pe perioada 5-10 iunie, exact intervalul ce le-a fost necesar israelienilor pentru a ocupa Cisiordania, inclusiv Ierusalimul de Est, Fasia Gaza, Inaltimile Golan si peninsula Sinai. In ceea ce-i priveste pe palestinieni, principala manifestare va avea loc in aceasta dimineata, la Ramallah, in Cisiordania, cand sirenele vor rasuna pentru a invita lumea sa pastreze un moment de reculegere.

De asemenea, dupa-amiaza, la Nablus va avea loc un mars de protest, ce se va indrepta spre barajul militar israelian de la Hawara, vazut ca un simbol al ocupatiei. Manifestatii vor avea loc si la Tel Aviv si in Ierusalimul de Est, in organizarea unei coalitii de asociatii pacifiste israeliene, care sustin ca politica de colonizare a teritoriilor palestiniene dauneaza intereselor statului evreu.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.