Trupele americane si irakiene controleaza, la ora actuala, mai putin de o treime din Bagdad, realitate ce contravine in mod evident obiectivelor stabilite in urma cu trei luni, la demararea campaniei de securizare a Bagdadului, potrivit comandantilor militari si unei evaluari interne, relateaza The New York Times.
Violentele din Bagdad s-au redus in anumite zone, dar se mentin acute in cartierele mixe, locuite de siiti si sunniti, din vestul capitalei, au declarat o serie de ofiteri de rang inalt, citati de publicatia americana. Acestia au recunoscut ca progresele inregistrate de trupele americane si irakiene nu sunt nici extinse si nici de durata. In operatiunile de securizare a Bagdadului sunt implicati 30.000 de militari americani plus 30.000 de militari si 21.000 de politisti irakieni.

Conform unui bilant realizat ieri, de la declansarea razboiului impotriva Irakului, la 20 martie 2003, in aceasta tara au fost ucisi 3.488 de militari americani.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.