Timp de trei zile, in Ungaria au loc o serie de manifestatii si festivitati cu ocazia a 87 de ani de la semnarea Tratatului de Pace de la Trianon, acord in urma caruia Ungaria a cedat Romaniei Transilvania si partea rasariteana a Banatului.
Sambata, inalti prelati si parlamentari au participat la un pelerinaj ecumenic, au fost aprinse circa 1.100 de lumanari in semn de comemorare si a fost organizata o demonstratie antiguvernamentala organizata de o grupare de extrema dreapta. Ieri, politicieni din opozitie au participat la manifestatii similare organizate la Debrecen, unde seara a avut loc o procesiune in cursul careia mai multe torte au fost aprinse. Manifestatiile din Ungaria vor continua si in cursul zilei de astazi, cand vor fi depuse coroane de flori in diferite locatii din Budapesta. in urma Tratatului de la Trianon, Ungaria a pierdut partea de nord a Republicii Croatia, Voivodina, Republica Slovacia, Regiunea Transcarpatia, Transilvania si o parte a Banatului.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.