Declaratiile lui Vladimir Putin ca testele cu racheta ar fi "un raspuns dur" la bazele SUA din Romania si Bulgaria si la scutul antiracheta au provocat "perplexitate" la Washington.

"Noi dorim un parteneriat de secol 21 cu Rusia, dar uneori Rusia pare ca gandeste si actioneaza in termenii unei alte ere", a declarat la Potsdam secretarul de stat american Condoleezza Rice, subliniind "perplexitatea" Washingtonului fata de reactia Kremlinului la proiectul scutului antiracheta american si la bazele din Romania si Bulgaria.
Ieri, ministrul rus al apararii, Anatoli Serdiukov, a amplificat declaratiile lui Putin, comparand scutul american antiracheta cu "o bomba la usa Rusiei".
Rice a spus ca "recenta diplomatie rusa privind rachetele este dificil de inteles si regretam reticentele Rusiei in a accepta parteneriatul in apararea antiracheta pe care i l-am propus".

Presedintele George W. Bush a intarit mesajul intr-un interviu ce apare azi in ziare din Germania, Polonia, Italia, Cehia si Bulgaria, tari pe care urmeaza sa le viziteze saptamana viitoare.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.