Precizind ca "este hotarit sa-si continue programul de guvernare", premierul italian, Romano Prodi, a amenintat, miercuri, ca se va retrage de la conducerea executivului italian de centru-stinga, in cazul in care ministrii si aliatii sai vor critica in continuare actiunile guvernamentale.

Fostul presedinte al Comisiei Europene s-a referit la tensiunile din coalitia sa fata de subiecte precum pensiile, politica externa sau noul Partid Democrat, exprimindu-si totodata dezamagirea fata de rezultatul alegerilor locale de la 27-28 mai, care a reprezentat o lovitura data coalitiei sale.

"Avem o datorie publica de 106% din Produsul Intern Brut, un nivel scandalos al evaziunii fiscale, o crestere (economica) insuficienta, o productivitate scazuta si o lipsa a infrastructurii. Si daca nu era suficient, mai avem un sistem politic fragmentat si o lege electorala scandaloasa", a concluzionat Prodi, a carui demisie este ceruta de opozitia de centru-dreapta, care considera ca "guvernul sau de coalitie a pierdut sustinerea populatiei de care s-a bucurat in 2006, atunci cind au cistigat precedentele alegeri".


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.