O noua carte dezvaluie ca Pentagonul planuia terorizarea americanilor pentru a legitima razboiul contra lui Castro

Informatiile privind planurile secrete ale Pentagonului au fost dezvaluite de cartea "Body of Secrets", semnata de reporterul James Bamford. Proiectele, vechi de peste 40 de ani, cuprindeau planuri privind asasinarea unor imigranti cubanezi, deturnarea unor avioane de linie, scufundarea unor vase americane si atacuri "teroriste" asupra unor orase americane cu scopul de a emotiona opinia publica, in vederea declansarii unui razboi "legitim" impotriva Cubei.

Numele de cod al ope ra- tiunii ultrasecrete era "Northwoods" (Padurile din Nord), iar dosarul care cuprindea toate variantele a fost semnat de toti comandantii interarme ai momentului si i-a fost prezentat lui Robert McNamara, liderul Pentagonului, in ziua de 13 martie 1962. Planurile au fost respinse, iar documentele au fost imediat clasificate.

Unul dintre planuri prevedea folosirea mortii astronautului John Glenn drept un pretext pentru a porni un razboi impotriva Cubei, acuzand- o ca a sabotat misiunea spatiala americana. Bamford sustine ca Operatiunea Northwoods a fost raspunsul Pentagonului pentru operatiunea esuata a CIA, din "Golful Porcilor", iar generalul de armata Lyman L. Lemnitzer s-a dus personal cu documentele la Casa Alba. Operatiunea a fost respinsa. Dosarul a fost clasificat atat de repede, incat nici Congresul nu a fost instiintat de existenta lui.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.