La resedinta din Bagdad a premierului irakian, Nuri al-Maliki, s-a desfasurat, ieri, intalnirea dintre ambasadorul SUA in Irak, Ryan Crocker, si omologul sau iranian, Hassan Kazemi. Intalnirea are o valoare simbolica, fiind prima runda de discutii oficiale americano-iraniene la acest nivel, dupa 27 de ani. Cele doua tari au inghetat relatiile diplomatice in 1980.

Intalnirea dintre Crocker si Kazemi, in capitala irakiana, survine discutiilor purtate la inceputul lunii mai, intre secretarul de Stat american, Condoleezza Rice, si omologul sau iranian, Manouchehr Mottaki, in localitatea balneara egipteana Sharm-el-Sheik. Washingtonul si Teheranul au convenit sa limiteze convorbirile din cadrul intrevederii diplomatice de ieri, strict la problemele Irakului si sa nu abordeze subiecte conflictuale pe marginea programului nuclear iranian. "Sper ca aceasta reuniune va fi inceputul unui nou capitol si un pas important pentru regiune", a declarat premierul tarii-gazda, Nuri al-Maliki, inainte de debutul discutiilor americano-iraniene pe tema Irakului.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.