Nivelul delocalizarilor catre Asia a fost supraestimat la crearea fondului de 500 de milioane, sustin unii liberali din Comisia Europeana.
Fondul de 500 de milioane de euro infiintat de UE pentru a-i ajuta pe lucratorii europeni care isi pierd locurile de munca din cauza globalizarii a trezit controverse aprinse in cadrul Comisiei Europene. Fondul, creat la sfirsitul anului trecut, este prevazut pentru cazurile in care intreprinderile decid sa isi delocalizeze activitatea in zone cu mina de lucru mai ieftina, trimitind in somaj europeni. Initiativa a reprezentat o incercare a Uniunii Europene de a impaca angajamentul fata de liberalizarea comertului la nivel mondial cu grija pentru propriii cetateni. Dupa multe negocieri, s-a decis ca banii sa fie acordati celor care isi pierd slujba din cauza "modificarilor in tiparele comertului mondial".

Liberalii din Comisie sustin ca amenintarea delocalizarilor catre Asia a fost exagerata, iar acest fond ar constitui de fapt o suma de bani comunitari blocati degeaba. De la crearea fondului, doar Franta a depus doua cereri pentru accesarea banilor, iar acestea se inscriu sub patru milioane.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.