Unii platesc cu viata, altii platesc doar cativa centi

FBI in colaborare cu veteranii de razboi din SUA declanseaza zilele acestea o "vanatoare" de falsi eroi de razboi, un fenomen care a devenit o adevarata moda in America, de la declansarea razboiului din Irak.

"Primim in jur de trei sau cinci telefoane pe zi despre cineva care ar avea decoratii suspecte. Suntem decisi sa-i demascam pe toti acesti escroci care poarta in piept decoratii false, dar care imita medalii pentru care alti oameni si-au dat viata", a declarat Doug Sterner, care colaboreaza cu FBI si care detine site-ul "Home of Heroes", dedicat adevaratilor eroi de razboi.

Cel mai recent exemplu este cel al lui Louis Lowell McGuinn din New York. El pretindea ca este locotenent colonel in armata Statelor Unite, si obisnuia chiar sa apara la diverse evenimente militare, avand in piept o colectie impresionanta de medalii inclusiv "Purple Heart", "Silver Star" sau "Distinguished Service Cross".

Intr-un final, McGuinn a fost prins, iar autoritatile au descoperit ca acesta fusese trecut in rezerva in 1968 si ca nu fusese de fapt decorat niciodata.

Luna trecuta, FBI l-a arestat pe acesta si l-au acuzat de faptul ca a purtat medalii nejustificat, ceea ce reprezinta o infractiune federala. McGuinn a profitat de asa-zisa lui postura de ofiter pentru a se angaja la o companie de securitate militara.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.