Ministrul de Interne al Italiei, Giuliano Amato, vrea sa ii sanctioneze pe cei care cumpara sex, alaturindu-se Suediei in lupta impotriva prostitutiei. Cei care sustin aceasta masura spun ca abordarea de a combate mai mult cererea pentru sex platit si nu oferta a diminuat amploarea fenomenului, fara a mai lovi in victimele principale, adica prostituatele, de cind a fost adoptata in Suedia, in 1999.

Giuliano Amato a spus ca problema este una prioritara pentru Italia, in aceeasi masura in care este campania nationala antidrog. In prezent, doar proxenetismul este ilegal in Italia. "Nu vom rezolva problema trimitind citeva patrule de politie pe strada, iar instrumentele legislative necesare pentru a opri aceasta afacere rusinoasa lipsesc in Italia", a spus Amato.

Padova a adoptat, la inceputul aceste luni, o ordonanta care permite amendarea celor care intentioneaza sa cumpere sex, iar oficialii orasului au spus ca numarul persoanelor care se plimba pe strada uitindu-se dupa prostituate a scazut cu pina la 80 la suta de cind politia a aplicat masura. Prostituatele locale s-au revoltat si au promis ca vor rambursa banii clientilor amendati cu 50 de euro, iar saptamina trecuta au organizat o demonstratie la care au participat prostituate din toata Italia.

Un purtator de cuvint al acestora a spus ca administratorii se iau de prostituate si de clientii lor pentru a distrage atentia de la adevaratele probleme ale orasului, precum transportul, furtul si decesul la locul de munca. Prostituatele au mai argumentat ca nu trebuie sa fie impiedicate sa exercite o "functie sociala" importanta.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.