Cu totii fruntasi ai miscarii fundamentaliste islamice Hamas, invingatoare in ultimele alegeri si care se afla la putere. Prim-ministrul Ismail Haniyeh, care anuntase o intalnire cu Mahmud Abbas, presedintele Autoritatii Palestiniene, dupa care urma sa participe la o conferinta de presa, a anulat totul in ultima clipa, s-a ascuns si astfel a scapat.

Printre cei arestati se afla ministrul Educatiei Nasser A-Din A-Shaar, fostul ministru deputatul Abd El-Rahman Zidane, primarii oraselor Schem, Kalkilia, Bidia si El Bire, trei deputati palestinieni, precum si numerosi fruntasi Hamas. Este a doua actiune de acest gen, prima a avut loc in urma cu aproape un an, dupa rapirea soldatului israelian Gilad Shalit.

Citeste si:

In iunie 2006 au fost arestate 60 de personalitati palestiniene, intre care ministrul Muncii Muhammad Barghuti, ministrul in problemele Ierusalimului Halad Abu-Arape, ministrii Mahmud Abu Tyr si Muhammad Atuan, si aproape toti deputatii Hamas. Din prizonierat acestia ar fi trebuit sa grabeasca eliberarea soldatului rapit, dar lucrurile s-au complicat si fruntasii palestinieni arestati sau rapiti (spuneti cum doriti) nu au fost eliberati.