Armata si serviciile speciale israeliene (Shabak) au actionat in forta ieri noapte, arestand 33 de responsabili din varful politicii si administratiei palestiniene din Cisiordania.

Cu totii fruntasi ai miscarii fundamentaliste islamice Hamas, invingatoare in ultimele alegeri si care se afla la putere. Prim-ministrul Ismail Haniyeh, care anuntase o intalnire cu Mahmud Abbas, presedintele Autoritatii Palestiniene, dupa care urma sa participe la o conferinta de presa, a anulat totul in ultima clipa, s-a ascuns si astfel a scapat.

Printre cei arestati se afla ministrul Educatiei Nasser A-Din A-Shaar, fostul ministru deputatul Abd El-Rahman Zidane, primarii oraselor Schem, Kalkilia, Bidia si El Bire, trei deputati palestinieni, precum si numerosi fruntasi Hamas. Este a doua actiune de acest gen, prima a avut loc in urma cu aproape un an, dupa rapirea soldatului israelian Gilad Shalit.

In iunie 2006 au fost arestate 60 de personalitati palestiniene, intre care ministrul Muncii Muhammad Barghuti, ministrul in problemele Ierusalimului Halad Abu-Arape, ministrii Mahmud Abu Tyr si Muhammad Atuan, si aproape toti deputatii Hamas. Din prizonierat acestia ar fi trebuit sa grabeasca eliberarea soldatului rapit, dar lucrurile s-au complicat si fruntasii palestinieni arestati sau rapiti (spuneti cum doriti) nu au fost eliberati.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.