Presedintele si premierul ucraineni au trecut la folosirea fortei brute in lupta pentru controlul institutiilor statului.

"In acest moment, indivizi inarmati neidentificati incearca sa captureze sediul procuraturii generale", a comunicat joi partidul prorus condus de premierul Viktor Ianukovici, citat de Ria Novosti.

Potrivit agentiei Itar-Tass, procurorul general al Ucrainei, Sviatoslav Piskun, demis joi de presedintele Victor Iuscenko, a fortat intrarea in cladire, ajutat de trupele de interventie ale ministerului de interne. Dupa o serie de violente intre agentii de paza si trupele speciale, acestea au sigilat biroul procurorului. Ulterior, ministrul de interne, insotit de parlamentari ai coalitiei de guvernamint, a intrat in cladire.

Presedintele a convocat o intilnire a ministrilor responsabili cu securitatea, imediat dupa refuzul lui Piskun de a demisiona. Premierul Ianukovici a cerut si el o reuniune de urgenta a cabinetului sau, dupa ce a parasit o adunare a sefilor de guvern din fostele state sovietice, din sudul Ucrainei.

Victor Iuscenko l-a demis joi pe procurorul general, invocind cumulul de functii, Piskun detinind si un mandat de parlamentar din partea Partidului Regiunilor, condus de premierul Ianukovici, ceea ce contravine legilor ucrainene.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.