Mostenitorul Coroanei britanice, printul Charles, vrea sa obtina sprijinul populatiei pentru ca, intr-o buna zi, Camilla sa fie incoronata regina si sa nu fie "printesa consoarta" cand el va urca pe tron, relateaza agentia spaniola de presa EFE, care citeaza un documentar al Canal 4. Conform documentarului, care va fi difuzat la 31 mai si despre care informeaza presa britanica, printul de Wales duce o campanie secreta pentru ca el si sotia sa, ducesa de Cornwall, sa fie incoronati impreuna la Westminster.

Dupa cum au subliniat pana acum surse apropiate mostenitorului Coroanei, Camilla va fi cunoscuta ca "printesa consoarta" cand Charles ii va urma Reginei Elisabeta a II-a. Aceasta pozitie a fost data publicitatii cu prilejul casatoriei dintre print si Camilla (Windsor, aprilie 2005), din cauza evidentei opozitii a populatiei fata de ducesa, pe care multi o considera vinovata de esecul matrimonial intre Charles si Diana.

Totusi, experti constitutionali au insistat asupra faptului ca, teoretic, ducesa de Cornwall trebuie sa primeasca in mod automat titlul de regina cand sotul sau va deveni rege. Potrivit criticilor, Camilla nu ar trebui sa fie regina niciodata, pentru ca relatia ei cu Charles a fost mult timp adultera, mentioneaza "Daily Mail". Conform documentarului, intitulat "Regina Camilla", printul de Wales crede ca va obtine sprijinul populatiei pentru ca sotia sa fie regina.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.