Oficialii bulgari au declarat, sambata, ca SUA si-au recunoscut greseala savarsita in momentul in care o unitate americana a deschis focul asupra unei patrule bulgare, incident soldat cu moartea unui militar bulgar.

"Partea americana a stabilit ca soldatii SUA nu au depus suficient efort in vederea identificarii obiectelor ce se deplasau in fata lor si ca au deschis focul fara a trage tirurile de avertizare, asa cum prevede regulamentul", a precizat ministerul bulgar al Apararii.

Potrivit anchetei americane, soldatii SUA erau in stare de alerta maxima in momentul in care au deschis focul si l-au impuscat mortal pe bulgarul Gurdi Gurdev, la 4 martie, deoarece rebelii tocmai atacasera doua unitati din apropiere. Incidentul a avut loc in timpul noptii, dupa ce patrula bulgara a tras focuri de avertizare in aer, pentru a opri un vehicul ce se afla in apropierea bazei americanilor.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.