Premierul Marii Britanii Tony Blair a facut o vizita neanuntata in capitala Irakului, Bagdad. Aceasta este cea de-a saptea si ultima vizita in Irak a lui Tony Blair, care urmeaza sa cedeze puterea actualului ministru de finante Gordon Brown.

La scurt timp dupa sosirea lui Tony Blair, in partea centrala a Bagdadului, asa numita "zona verde" au avut trei explozii ale unor obuze de mortier, au anuntat surse oficiale americane.

Cel putin o persoana a fost ranita din cauza exploziilor. "Zona verde" este o zona puternic fortificata, in care se afla majoritatea institutiilor oficiale irakiene si reprezentantele diplomatice.

Exploziile au avut loc in apropiere de locul unde domnul Blair purta discutii cu primul ministru irakian Nouri al Maliki.

Discutiile se arata a fi centrate pe nevoia de reconciliere intre diversele grupari militante rivale din Irak.

De asemenea, Tony Blair vrea sa ofere guvernului de la Bagdad asigurari ca plecarea militarilor britanici din Irak nu inseamna si sfarsitul sprijinului pe care il ofera administratia de la Londra.

Tony Blair nu a mai fost in Irak din decembrie anul trecut. Vizita sa este ultima in aceasta tara in calitate de premier.

Domnul Blair se va retrage din functie pe 27 iunie, dupa un mandat de peste zece ani.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.