Bill Clinton a dezvaluit un proiect de lupta impotriva schimbarilor climatice, care va costa cinci miliarde de dolari
Omenirea, in alerta. Schimbarile climatice sunt o problema mondiala care framanta pe oricine. Fostul presedinte Bill, Clinton este unul dintre cei care au trecut la actiune in incercarea de salvare a planetei. El a prezentat, recent, la New York, un plan pentru economisirea energiei in 16 orase de pe glob. Consumul mare de energie este generator de gaze cu efect de sera, care sunt incriminate pentru schimbarea climei.

Primarii si delegatii din 40 cele mai mari si poluatoare orase ale lumii s-au reunit in aceasta saptamana la New York pentru un summit consacrat luptei impotriva schimbarilor climatice. Cu aceasta ocazie, Bill Clinton a anuntat un proiect ambitios pentru a construi imobile mai putin consumatoare de energie in 16 metropole: Bangkok, Berlin, Bombay, Chicago, Houston, Johannesburg, Karachi, Londra, Melbourne, Mexico City, New York, Roma, Sao Paulo, Seul, Tokyo si Toronto. Planul este sustinut de fundatia fostului presedinte american, patru dintre cele mai mari societati furnizoare de energie si cinci banci, care vor finanta initiativele municipale si private pentru reducerea consumului energetic in noile imobile si in edificiile deja existente.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.